2016. március 7., hétfő

Morzsi füle

Morzsi, alias Morzsolya ici-pici kutyus. Nem fegyelmezem úgy mint a nagyokat, mert ő senkire sem jelent veszélyt ha fegyelmezetlen. Pedig elég sokat ugat a lakásban amit nem szeretünk. Ezerszer rászóltam már az esti jutalomfalat osztáskor, de alig egy-két másodpercig hallgat el. Zsivány, mert ha ő következik és ugat, nem kap falatot. Na olyankor még véletlenül sem ugat.

Honey megunta Morzsi szófogadatlanságát és megcibálta a fülét, hátát. Szegény Morzsi megijedt, de egy karcolás sem volt rajta. Erre jött Asi, hogy majd ő megmutatja hogy kell, és jót harapott Morzsi fülébe. Én meg jót vertem Asi fenekére.

Szegény Morzsolya már nyüszített. Nem győztem vigasztalni. Szerencsére nem komoly a seb.

Kíváncsi lennék hogy veszély esetén melyik kutya védene meg minket? Melyik hogy reagálna? Vajon az erélyesebb kuvasz vagy a harci kutya cane corsó védene meg bennünket?

Honeyban a kuvaszban nagyon bízom. Őrá tennék ha fogadni kellene. Úgy saccolom hogy 99 % az esély arra, hogy megtámadná azt, aki bántana bennünket. Ha képeznénk személyvédelemre, akkor meg 100 %-ban lehetne rá számítani. Az Isten is védelemre teremtette.

Asi viszont már bizonyította hogy megvédi a gazdáját, szerencsére nem nálunk. Most viszont igazi szobacica természetű. Azért néha előjön a nagykutya is belőle, főleg ha a picit kell rendre utasítani. Őrá 95 %-ban mernék fogadni, hogy megvédene.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése