2016. január 2., szombat

Jó kutya

Honey domináns és evés közben hajlamos Asit piszkálni. Mivel Asi maradékára igényt tart, néha már evés közben elkezd morogni rá, hogy hagyjon az ételéből. Ezt persze nem engedem, ezért figyelem őket a konyhából evés közben. Ha látom hogy Honey kötekedik, kimegyek és lezavarom a teraszról. Elég odamennem hozzá és rászólni hogy lefelé. Honey magától ott hagyja az ételét és elmegy. Kíváncsi vagyok hányszor kell ezt megtenni ahhoz, hogy abbahagyja a békétlenkedést Asival. Azért nagyon büszke vagyok rá, hogy ez a nagy, erős, domináns kutya egy szóval irányítható és még az ételét is ott hagyja ha szólok. Aki ismeri a kuvaszokat, tudja hogy ez milyen nagy dolog.

A szilveszter békésen eltelt, kutyák a szobámban töltötték. Mikor elkezdődött kint a petárdázás, a legérzékenyebb kutyám, Lord, fel sem nézett. Honey azonban lement az étkezőbe mert látni akarta az ablakból hogy mi történik kint. Remegve jött vissza. Elég ijesztő lehet a kutyák számára ez a petárdázás, ha még Honeyt is így meg tudta ijeszteni. Szerencsére az én szobámból alig hallatszott a zaj.

Elmentünk 10 napra. Nagyon aggódtam Lordért, hogy hogy lesz meg nélkülem. Hála Andrásnak nagyon jól megvolt, sőt jót is tett neki a távollétem. Lord rájött hogy nélkülem is meg tud lenni, és már nem függ tőlem annyira. A csúcs, hogy már Lacival is elmegy sétálni.

Morzsi baba András legjobb haverja lett. Vele alszik, egész nap követi Andrást ha itthon van. Aranyos, ragaszkodó kutyus. A folytonos lelkes ugatásról kezd leszokni, és a szobatisztasággal is alig van már probléma. Morzsi nagyon okos kutya, látszik hogy jó gazdija volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése