2014. március 31., hétfő

Honey elvisz

Ma Veszprémben voltunk Honey-val. Szépen jött velem, okos volt, anyunak nagyon örült. Fagyiztunk is. Az utcán simogatást kunyizott a járókelőktől. A fiatal lányokat nézte ki magának. Kikötve a pórázra nagyon szépen helyben maradt, míg sorba álltam a fagyiért. :D Igazi csajos kutya. Szépen vár a boltok előtt, akár kocsiban, akár kikötve pórázon. Bár pórázon csak úgy hagyom ott, ha rálátok a boltból.

Délután futottunk az állatorvoshoz, hogy zárásra odaérjünk. Csak a múltkori meggyógyult szőrproblémát kellett ellenőriztetni. Hát Honey vitt mint a szélvész, aztán húzatta magát, majd elém került, és majdnem elestem benne. Nem volt könnyű. Szólni kell az oktatónak ez miatt. Hogy lehet megakadályozni, hogy a kutya elrántson?
Az állatorvos gyógyultnak nyilvánította, tett rá bolha és kullancsirtó cseppeket, és adott féreghajtót. 2 hónap múlva kell újra mennünk. Le is mérték, pont 22 kg a kis hölgy.
Hazafelé út már könnyebb volt, mert nem kellett sietni. De nagyon erősen tud húzni, ha valamitől belelkesedik, vagy megijed. A falu közepén a sok kerítés mögötti kutya kórusban ugatott minket. Ez idegesítette Honeyt, ezért rohant, majd megállt, majd megkerült folyton. Nehéz volt vezetni.

Az esti játéknál a lábhoz, ül, fekszik, helyedre, marad, keres parancsokat gyakoroltuk. A fekszik még nem megy, csak ha mutatom a jutalomfalattal. A többi ragyogó. A hét végén a kutyasuliban is elég ügyes volt, mert a velünk dolgozó kutyák pont nem voltak játszótársak. Az előző hét végén csak a kutyabarátra figyelt helyettem.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése