2014. március 9., vasárnap

Honey szuper ügyes

Ma ismét gyakoroltuk 2x is a sétát. Ragyogóan ment. Honey nagyon ügyes. Sok kutya, szag meg látnivaló sem tartotta vissza attól hogy szépen szót fogadjon. Gyakorlatilag hibátlanul sétáltunk. Jó volt.

Az új kutyakiképző könyvből kiderült, hogy a behívás gyakorlása elmaradt. Elfutva kell hívni a kutyát, és megdicsérni, mikor odajön. Honey nagyon élvezte a gyakorlást.  Persze versenyfutásban esélytelen vagyok mellette. :D

A helyedre parancs tanulása is kimaradt. Most pótoljuk. Egyik helye a kutyaház, másik a szobában Honey kanapéja. Mindegyiket gyakoroltuk, elsősorban a kutyaházat. Honey szépen megértette. Mindent ügyesen megcsinál, amit megért.

Kiképző szerint ami kimaradt még eddig, a fekszik parancs. Ma azt is megcsináltuk. Ezeket kell ezen túl gyakorolni. Ma délben sétáltunk egy órát, utána gyakoroltuk a parancsokat, majd evett. Délután ismét átvettük mindegyiket. Elfáradt a végére.

Honey nem nyúl a lámpákhoz, és a tojáshéjban kiültetett magokhoz. Felfogta hogy nem akarom, és szót fogad. Igazán aranyos kutyus. Hálából kapt nyers tojást héjastúl, mivel kívánja a tojáshéjat. Hallottam hogy ehet ilyent a kutya. Szereti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése