2015. február 15., vasárnap

Várjuk a tavaszt

Elmentünk Herendre a kutyákkal. Jó nagy séta volt. Laci vitte Asit és Stellát, én meg a két kuvaszt. Lordot flexi pórázzal vittem mert ő hangirányítással működik. Nagyon szépen sétál. Kivéve ha meg kell ugatni egy másik kutyát a kerítés mögött. Szerencsére most nem tette. Tudja hogy tilos. Honey ment mint az atom, sokszor rá kellett szólni hogy ne húzzon. Legközelebb vagy a húzásgátló hámot adom rá, vagy a lánc nyakörvet. Ezzel a nagy vastag nyakörvvel nem is érzi hogy húz.

Stellára adtuk a fojtónyakörves pórázt, mert a trükkös kisasszony simán kihúzza a fejét a normál nyakörvből. Laci így is megizzadt rendesen a két húzógéppel. Asi Lacival úgy húz mint a traktor. Érdekes hogy velem meg Andrással rendesebben sétál. Stella meg csak most tanulja a pórázon sétálást. Ügyesen össze tudja csomózni a pórázokat úgy, hogy a másik kutya hátára ugrik. Ember legyen aki kibogozza.

Herenden az egyik vendéglő előtt kikötöttük a kutyákat. Kivéve Lordot, mert ő fél ha kikötjük. Odamentek a kutyákhoz idegenek hogy megsimogassák őket. Asi és Stella hagyta magát, Honey vicsorgott. Lordot nem engedjük simogatni, biztos ami biztos. Ijedős nagyon, nehogy megrémüljön ha hozzányúlnak. Mikor Honey pórázát megfogtam, akkor már nagy örömmel fogadta a simogatásokat. Ő is ment oda az ismeretlenekhez barátkozni. Érdekes ez a kuvaszmentalitás. Ha gazdival van, szelíd, kedves kutya, mindenkivel barátkozna. Ha nem vagyok ott a póráz másik végén, csak pár méterre tőle, akkor nem nyúlhatnak hozzá. Őt biztos nem tudnák ellopni a bolt elől.

Ma jó koszosan jöttek be. Olvad a hó, nagy a sár. Nem csak a sok kutyatappancs, hanem még a hátuk is. Stella úgy játszik hogy ráugrik a hátukra. Honey háta tiszta sár volt. Szerencsére nagyon jó öntisztuló szőre van.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése