2015. május 3., vasárnap

Csak az számít mennyire akarod!

Apró manócskánk, Virág, falkavezéri babérokra tör. Egyszer már találtam Honey mellkasán egy szőrhiányt, amit csak Virág téphetett ki, mert a többieknek az a pont nem elérhető. Ma meg Laci látta ahogy az 5 kilós csöppség próbál Asira ráijeszteni. Virág alulról harapdálta Asit. Erre Asi lehajolt és Virág egész feje eltűnt a szájában. A végén megegyeztek döntetlenben.

Virág bármilyen apró is a többiek mellett, teljes jogú tagja a csapatnak. Sőt, bátran beleeszik a többiek ételébe. Ilyenkor azért aggódok a testi épségéért. Lassan neki kell enni adni először. Ma is ölbe hoztam be, mert mikor kitettem Asi és Honey ételét, Virág nem várta meg a sajátját, hanem nekilátott a nagyok ételének.

Mikor esténként kimegyünk, Virág nem hagy magamra. Őriz és jutalomfalatot kunyerál. Azért már egyszer-egyszer ő is elszaladt a többiekkel játszani, de első hívásra mindig visszajött. Nagyon ragaszkodó.

Ma miután kicsit futottak a pulikkal, az erdő alját fedezték fel. Nem sokáig lesz már járható, nagyon nő az aljnövényzet. Virág teljesen eltűnik benne. Nagy szökellésekkel fut, hogy lásson is valami menet közben.

Este Lord és Virág szépen bejött velem az udvarra, Honey és Asi még csavargott. Lorddal és Virággal a lábhoz parancsot gyakoroltuk. Lord sosem lelkes a tanulásban, de azért megcsinálta. Virág először csak nézett hogy mit akarok, de a jutalomfalat illata után ő is elindult szépen láb mellett. Okos kutya és gyorsan tanul.

Asi egyébként többnyire ás kint a mezőn és olyankor teljesen megsüketül. Mellé kell állni, úgy kell behívni, mert különben nem hall. Honeynak meg csak meg kell lengetni a kolbászos játékát, és már rohan is be, mint a szélvész. Nagyon szereti ezt a játékot.



Séta Honey-val. Itt éppen póráz nélkül.



Ha főzök mindig van segítségem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése