2014. október 13., hétfő

Lassan beérik a termés

Nap mint nap gyakorolunk esténként egy kicsit, nagy adag jutalomfalattal. Ma már a félénk kis Süti is odajött a nagy kutyák közé, és elkapta a neki szánt falatokat. Eddig csak messziről nézett minket. Micikének sosem okozott problémát hogy elvegyüljön a nagyok között.
Asi viszont az összes falatot magáénak tekintette. Ma volt az első nap, hogy nem szaladt és próbálta meg elvenni attól, akinek a nevét mondtam, hanem szépen ült és várta hogy sorra kerüljön. Így már lehetett gyakorolni névre szólóan a keresd parancsot is. Ezt azonnal tudja minden kutya. Ami viszont nagyon nehéz nekik : hagyni hogy a másik keresse mikor a másik nevét mondom. Ez már hatalmas önuralmat igényel egy olyan falánk kutyustól mint Asi. Ezt Honey már kicsi korában megtanulta, Lord is tudja, a kis Micikének még van hova fejlődni.

Az étvágyuk óriási most, hogy látják ahogy Asi tömi magába az ételt. Egyébként a kuvaszok nem nagyétkűek. Míg nem volt Asi, rendszeresen meghagyták az ételt. Lordnak csökkentenem kellett az adagját és több zöldségfélét kell adnom, mert volt hogy alig bírt feltápászkodni. Honeyt viszont tegnap megmértük, és szinte semmit sem hízott. K.b. 37 kg. Úgy látszik most erősen lelassult a növekedése, és lefutja amit megeszik. Jó lenne a többieket is megmérni. Asi az állatorvosnál 27 kg volt.

Próbálgattam hogy Honey evés után 1-2 órával tudna-e még enni? 1 zsemlét megevett, a másodikat elfogadta, de már nem ette meg. Asi nélkül valahogy nem csúszik úgy neki az étel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése