2014. november 3., hétfő

Bértartás?

Megkérdezték tőlem, hogy bértartásban vannak-e itt a kutyák? Nem. Ezek állatvédős gazdikereső kutyák.

A Bakonyi Állat- és Természetvédő Egyesület /Ajka, Németh Nóra/ kutyáit kaptam egyedül úgy, hogy legalább állatorvosi költségeim nem voltak velük. Az ő kutyáik nagyon rendben vannak, és elég sok tápot is szoktak hozni. Elsősorban főzött étellel etetek, de azért a táp is jól jött és elfogyott. Amelyik kutyát nem a Bakonyiak hozták, azokkal állatorvosi költségeim is voltak jócskán. Csak nagy vonalakban ami hirtelen eszembe jut: Lord ivartalanítása, oltásai, forró foltja, Asi műtéte, oltása, varratszedése, Micike oltásai, Vaszil allergiája, Zizike kutyakozmetikusa. Nem olcsó "hobbi".

A kutyák jobban hasznosítják a segítséget mint a legtöbb ember. Hamar kiegyensúlyozottá, boldoggá válnak ha jó körülmények közé kerülnek. És egy boldog, tiszta, jóllakott kutyát könnyebb örökbe adni.
Így kerülhet egy lefogyott, kullancsokkal teli, bolhás kóbor kutya szerető gazdihoz. Olyanhoz, aki bolhásan hozzá se érne a kutyához. De miután az állatvédők és az állatorvos rendbe tették, nálunk ideiglenes gazdiknál kiegyensúlyozottá és barátságossá vált, igényes emberek is beengedik a lakásukba és családtagként kezelik őket.

Szerintem ez így nagyon rendben van.

Vaszil új gazdija írta nemrég, hogy Vaszil már élni sem tudna nélküle. Nagy a szeretet közöttük. Vaszilnak végre van egy saját gazdija, aki csak az övé, az ágyában alszik, és ha nem figyel, következmény nélkül ellophatja a vacsoráját. Boldog kutya lett belőle. Megérdemli. Vaszil nagyon aranyos kutya, nagy szerető szívvel.

Mindegyik állat megérdemelné.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése