2014. november 19., szerda

Kennelköhögés

Gondolom az esti sétáknak köszönhetően elkapott Honey egy kennelköhögés nevű betegséget, ami az utca minden kutyáján végig ment. Pedig a többieket nem is sétáltatják. Honnan kaphatták el? És mi lesz a többi kutyánkkal? Brigi 13 év alatt egyetlen fertőző betegségen sem esett át.
Honey kiskorában minden lehetséges oltást megkapott, amik között volt kennelköhögés néhány fajtájának megelőzésére alkalmas oltás is.
Ma Honey kapott két szurit a köhögésre és fog még kettőt kapni pénteken. Addigra kiderül hogy a többiek is elkapták-e? Remélem nem, de erre kicsi az esély. Pénteken ráadásul egyedül kell vinnem Honeyt állatorvoshoz, mert a fiúk dolgoznak. Nem gond, viszek egy szájkosarat, nehogy Honey megkóstolja az orvost. Ma is morgott rá kicsit, de András megfogta. Honey lábán a vágás nagyon rossz helyen van, össze kell ölteni. Ezt most nem csinálta meg az orvos, mert nem merte altatni. A pénteki állapotától függ majd, hogy jövő hétfőn megtörténhet-e az ivartalanítás. Ha igen, egyúttal a lábát is ellátják. Szegény Honeynek jól összejött.

Alig vagyok itthon. Így este nagy az öröm mikor megjövök. Lord azonnal lerohan, kisajátít. Ma a lábam között átbújva belém törölte a vizes-sáros bundáját. A fejét is dugja hozzám, mintha azt mondaná hogy szeretlek. Nagyon aranyos. A többiknek várni kell a simogatásra míg Lord elenged.

Azt hiszem ma kihagyjuk a sétát, úgyis esik. A kutyák iszonyú koszosak, sárosak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése