2014. november 18., kedd

Honey orvoshoz megy

Reggel volt egy kis bunyó a teraszon. Honeynek rossz napja van, már azért belekötött Asiba, hogy fel akart menni a teraszra. Kicsit ellátták a baját Honeynek közösen. Honey nincs jól. Valami bánthatja a torkát, mert sokat krákog. Ma kicsit biceg is, belelépett valami élesbe. Holnap elvisszük állatorvoshoz. Mivel nagyon aktuális már az ivartalanítás és a torkát úgy sem hagyja megvizsgálni ébren, kérni fogom hogy altatva vizsgálja meg, és az ivartalanítást is végezze el az orvos. Remélem rá fog érni.

Ma Micikével mentem sétálni. Csuda boldog volt. Mici becsületes nevén Mirinda, csak az előző gazdáinál Miriből Mici lett. Én is így szólítom. Édes kis Mici maci. Nagyon lelkesen próbált ugatni az utcán és odaszaladni a kerítésekhez. Hamar megértette hogy nem szabad. Mici nagyon értelmes. Honeyt baba kora óta tanítom, és rengeteget tud, de Mici gyorsan behozza a lemaradását Honey-val szemben.

Este ismét a fel-le szavakat gyakoroltuk. Először csak mutogatva, majd mutatás nélkül. Csak Honey és Mici volt hajlandó csinálni. De ők nagyon ügyesek voltak. Asi és Lord még a jutalomfalatért sem emeli fel a pracliját a talajról. A teraszon lévő fotelba viszont ők is hajlandóak felmenni és lemenni kérésre.

Ma már Lord kicsit jobban viselte, hogy nélküle mentünk sétálni. Bele kell törődnie hogy négy naponta egyszer kerül rá sor. Ha megtanulnak ugatás nélkül sétálni, mehetünk majd együtt, mint mikor a falun kívül sétáltunk. Persze az ajtónál ott tolongott mindegyik, hogy őt vigyem. Pár nap és megtanulják a sorrendet. De bízok abban hogy 2-3 alkalomnál többet nem kell egyik kutyával sem gyakorolni a fegyelmezett ugatásmentes sétát.

Egy jó kutyaétel recept: gyors, finom és egészséges.

Egy nagy lábasba beledobok 2 kg sertésbokát-csülköt, és kevés sóval megfőzöm.
Ráöntök egy kiló rizst és a sütőben addig sütöm, míg felszívja a rizs a csülök levét.
Kiveszem a sütőből és forrón összekeverem 2 apróra vágott zöldpaprikával, hogy legyen benne egy kis vitamin is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése