2015. április 3., péntek

Futás a hátsó kertben

Egy ismerős mesélte hogy a 3 kutyáját úgy sétáltatja, hogy beteszi őket a kocsiba, kiviszi Csatárra és ott hagyja őket póráz nélkül futni egyet. Ezt nálunk autózás nélkül is meg lehet csinálni a hátsó telken. Így reggel és este is kiengedtem őket fél órára. Végig velük voltam. Nagyon jól viselkedtek és nagyon elfáradtak. A kerítés mellett szaladtak fel-le a szomszéd pulikkal. Még a jutalomfalatokat is alig bírták összeszedni olyan fáradtak voltak.

Asi a délelőtti futás után elfeküdt az előszobába. Már nem bírt felvánszorogni az emeletre András ágyáig. A többiek is hasonlóan elfáradtak. Az esti futás és vacsora után Asi lefeküdt mellém a fotelba és nagyokat nyüszített. Ezt sokszor csinálta már a frászt hozva ránk, hogy valami baja van. De ezt akkor is csinálja, ha azt akarja hogy simogassuk, vagy hogy András engedje be a szobájába. Most kicsit nagyobb volt a nyüszi és András nagyon kiakadt. Azonnal hívni akarta az állatorvost. De amíg egy kutya jó étvággyal eszik, nagyokat szalad, addig nem kell rohanni vele az orvoshoz. Azért húsvét után elvisszük az állatorvoshoz és kérünk egy kivizsgálást. Asi külsőre remekül néz ki, de lehet akár egy vesekő vagy bármi ami fájdalmat okoz neki. Persze az sem kizárt hogy semmi baja. Egyszer már megvizsgáltattuk e miatt a nyafizás miatt és nem találtak semmi gyanúsat. Most kérünk egy alaposabb vizsgálatot röntgennel.

Az esti tanulás elmaradt a kerti futás miatt. Olyan fáradtak voltak, hogy hiába hívtam őket, nem volt erejük odajönni még a parizerért sem. Azért Honey és Hercegnő, a két erős fiatal kuvasz összeszedte a földre ledobott falatokat. Bennük még volt egy kis energia. Ezen túl ezt naponta megismételjük. Kevesebb energiával le lehet őket fárasztani, mintha órákat sétáltatnánk őket kettesével.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése