2014. augusztus 4., hétfő

András kulcsra zárja az ajtaját

Honey ha tudja hogy András itthon van, a mancsával nyitogatja a szobája ajtaját. Addig ügyeskedik míg bejut, így András már kulcsra zárja az ajtót. Persze ha hallja hogy Honey nyitogatja az ajtaját, mégis beengedi. Honey a pracliját András piszkálására is használja, így jelzi, hogy simogatást kér. Ezt Vaszil is eltanulta, ma már ő is a praclijával lökdöste Andrást, hogy őt is simogassa.

Holnap Vaszil velem jön az irodába. Valaki jön megnézni. Kiskertes házban lakik, és tetszett neki Vaszil képről. Hiányozni fog a kis macikám ha lemegy. Remélem nem viseli meg nagyon a gazdicsere.

Vaszil már ismeri  a fel, ül, köszön, keresd és figyel parancsokat. Remélem hasznát veszi majd, és az új gazdik is tanítják.

Most láttam videót és üzenetet Lizáról. Nagyon aranyos kis barátja van az új gazdinál, és nagyon szeretik. Sokat játszhat a gyerekekkel is.

Kezdi meghozni az eredményét a kitartás. Ma a lábhoz parancsot gyakoroltuk a kutyákkal. Lord és Vaszil is elég sok parancsot megtanult már, pedig eleinte alig tanultak valamit.

Mikor Herenden sétáltunk, a járdán szembe jött egy fiú. Vaszil és Lord a másik oldalon jöttek, Honeyre meg rászóltam hogy lábhoz. Honey szépen be is állt láb mellé, és a hámját megfogva mentünk el a fiú mellett. Így már emberek között is zökkenőmentesen tudunk sétálni. Nagyon ügyesek, fegyelmezettek.

A kerítés mögött ugató kutyák még okoznak időnként gondot. Jutalomfalattal meg dicsérettel próbálom leszoktatni őket.

Vaszil vasárnap úgy vágtatott, hogy még a jutalomfalat sem érdekelte. Látni akarta a nagyvilágot. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése