2014. január 1., szerda

Kis puha szőrcsomó

Macikánk, Honey 2013. november 6.-án született.

December 30.-án hoztuk haza. 10 óra autózás volt oda-vissza Őrbottyánból.

A szobámban alakítottam ki neki egy kis kuckót.. Első éjszaka felébredt és sírni kezdett. Magam  mellé vettem az ágyba, úgy nyugodtan végig aludta az éjszakát. Többet nem sírt az anyja után.

Ma, 2014. 01.01.-én Honey 4,6 kg. Kis puha szőrcsomó.
Szobatiszta volt, mikor hazahoztuk, de sajnos itthon nem tud csak úgy kimenni, mint otthon az istállóban, ahol a szüleivel lakott. Így voltak tócsák a szőnyegen. Szerencsére "nagyobb" baj nem történt itt bent. 
Első naptól pisiléskor, kakiláskor mondom neki, hogy "pisi", "kaki" hogy tanulja a szót.

Amikor kimegyünk tudja mi a dolga, és ahogy végzett, már célozza is meg a lépcsőt, és irány befelé. Nem szeret kint lenni. 

Bent viszont keresi a hűvösebb pontokat a lakásban. A számára kialakított kis fészek körül ütötte fel a tanyáját, de nem költözött be. Csak játszani foglalja el néha. Inkább a hűvösebb padlón alszik, a vizes edénye mellett. Ma viszont felfedezte, hogy be tud bújni az ágy alá, és ott talált még hűvösebb pontot. Ez nem sokáig lesz így, mert alacsony az ágy. Most is alig tudta bepréselni magát.

Ma tanultuk: lépcsőn járás gyakorlása. Sikerült a hátsó terasz lépcsőjén többször is fel és le is menni, jutalomfalat segítségével.

Barátkozunk az udvari kutyaházikóval. Betettem az anyuszagú törölközőjét, és jutalomfalatok segítségével többször is bement. A jutalomfalatozásból annyi lett, hogy még a vacsorát se kérte. Megevett egy alsócombot csontostul, meg egy csirkecomb tölteléket májjal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése