2014. július 7., hétfő

Négy kutyával

Délelőtt eljött egy távoli rokonunk, aki kutyát szeretne. András volt itthon, megmutatta Vaszilt és Lizát. Vaszil nagyon félt. Nem értem miért, mert Andrást szereti. Olyan vagány kis fiúcskának tűnt, remélem nem fogja megviselni az új gazdihoz kerülés.

Ma marhacsontot kaptam a boltban. Nagy öröm a kutyáknak, mert imádják. A végén mégis el kellett vennem, mert hiába volt 5 db csont a 4 kutyának, mégis sikerült összeveszniük rajta. A bunyós Honey meg Liza volt. Kétszer is összeverekedtek. Szerencsére Honey sosem erőből verekszik, de Liza rendesen megharapta Honey lábát. Elkülönítettem őket. Szergény Liza most az első kertben van egyedül, de sértetlenül. Remélem még reggel is meglesz. Jobban szeretem ha szem előtt vannak. A három kutya itt van a szobában. Liza viszont tegnap is csak addig volt bent, míg le nem tettem az ágyamról. Akkor fogta magát és kivonult. Éjjel mikor kiteszem aludni a bandát, behozom Lizát.

András segített sétáltatni. Az útépítés miatt nem könnyű normális séta helyet találni. 











András Honey-val hegyet mászott.


Majd Lizával is.

Este az ül, fekszik, tenyérnyomós, köszön és fel mellett a helyedre parancsot is gyakoroltuk.
Liza és Vaszil tudja az ül parancsot, de séta közben a figyelj parancsra még nem néznek hátra. Pedig így lehet meggátolni hogy ne ugassanak vissza a kertben lévő kutyáknak. Lord már kitűnően csinálja, és ahogy elhagyjuk az ugatós bandát, néz is hátra hogy bezsebelje a dicséretet meg a jutalomfalatot.
Liza és Lord a fel parancsra szépen felmászott a fotelba, de csak mert ott volt a falat. Kis gyakorlás és menni fog. Vaszil viszont nem mászik fotelra. A kocsiba is be kell emelni.
A köszön parancsra a mellső lábukat kell nyújtani /pacsi/. Honey ügyesen csinálja, a többiekkel meg gyakoroljuk. Kivéve Lordot, aki félti a nagy pracliját.
A helyedre csak Honeynak megy. A többieknek hiába dobálom be a falatot a nekik kiszemelt helyre, bemennek érte, de nem értik a lényeget. Honeynek viszont lassan úgy kell bepréselnie magát a házába, úgy megnőtt.
Honeynek kellene néhány nehezebb feladat, mert ezek már unalmasak neki. Főleg várni, míg a többiek tanulnak.

Költségek az utóbbi 2 hónapban:
Honeynak csomag: /játékok, hám, póráz, kutya biztonsági öv/ 13.000 Ft, Kutyaovi: 10.000 Ft, 15 m-es póráz: 2000 Ft, Lobo kutyasuli 1 foglalkozás: 3500 Ft,
Orvos: veszettség elleni oltás, bolhairtó csepp, féreghajtó 7000 Ft
Lordnak: ivartalanítás, kombi oltás, antibiotikum injekció: 10.000 Ft
/ez valószínű épp hogy fedezi a felhasznált gyógyszerek árát, de csak ennyit fogadott el az orvos/ /győri állatmentők kifizették volna de mivel marad a kutya, nem kértem el/, Flexi póráz: 7000 Ft,
Zizike: kutyakozmetikus 2500 Ft, Vaszil: orvos nem fogadott el pénzt, szemcsepp 700 Ft




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése